Tafelen bij “de Ruyffelaer” is ideaal voor een intiem tête-à-tête,

een maaltijd met familie, met vrienden,

een rustige plaats na een wandeling of na een fietsroute in de Westhoek.

Grootmoeders keuken van Restaurant "de Ruyffelaer"
waar je nog de traditionele keuken van toen kunt proeven geserveerd

met stoemp & warme groenten.

Soep:

Tomatensoep : 5€
Uiensoep met geraspte gouda op toast : 7€

 

Voorgerechten:
Bord van de tuinman : 10€ 
Salade met gerookte zalm : 15€ 
Bordje paté met uienkonfituur & garnituur: 13€
Gerookte forelfilet op groentenbedje met balsamic van witte druiven:15€

 

Hoofdgerechten:

*Salade met koud hammetje: 17€ 
*Rundstong met tomatensaus : 18€ 
*Hammetje met graanmosterdsaus : 19€ 
*Gebraiseerd  buikspek met pepersaus : 18€
*Varkensschouder met pepersaus : 19€ 
* Boeuf Bourguignon: 21€
*Ruyffelpotje ( konijn op grootmoeders wijze in een spek en biersaus): 21€
*Piephaantje met kreiekbiersaus : 21€
* Koolvis op kruidig groentenbedje s aromatisés d'herbes: 20€
* Kabeljauwhaasje badend in een licht getomateerd witte wijn sausje: 23€

Groentenstoof schotel / Plat de légumes chauds/ Warm vegetable dish: 15€ 

(*al deze gerechten zijn geserveerd met warme groenten & stoemp)

 

Kindergerechten:

Balletjes in tomatensaus: 10€(klein)/14€(groot)

Spaghetti bolognese met geraspte kaas: 9€(klein)/12€(groot)

 

Desserts:

*Crème caramel : 5.5€ 
*Crème brûlée : 6€ 
*Chocolade mousse : 6€
*Warme appeltaart : 6€
*Warme appeltaart met ijs en slagroom: 7€
*Kinderijsje : 4.5€ 
*Coupe vanille : 6€ 
*Dame blanche : 7,5€ 
*Coupe brésiliènne :7

 

Menu's:

Menu Oud Yper

Tomatensoep  
~~~
Gebraiseerd buikspek met pepersaus
~~~
Crème caramel
~~~
27 €

 

 

Menu ‘t Vlaemsch huys

Uiensoep met geraspte gouda op toast
~~~
Varkensschouder met pepersaus

 ~~~
Chocolade mousse met slagroom

~~~
30 €

 

 

Menu “het Platte Land”

Boerepaté met uienkonfituur& garnituur
~~~
Ruyffelpotje
( konijn in een biersaus met spek & rozijnen)
~~~

Crème Brûlée
~~~
38 €

 

 

Menu Verdronken Weide

Gerookte forelfilet op groentenbedje met balsamic van witte druiven 
~~~
Kabeljauwhaasje badend in een licht getomateerd witte wijn sausje
~~~
Crème Brûlée
~~~
41 €