Tafelen bij “de Ruyffelaer” is ideaal voor een intiem tête-à-tête,
een maaltijd met familie, met vrienden,
een rustige plaats na een wandeling
of na een fietsroute in de Westhoek.
Grootmoeders keuken
van Restaurant "de Ruyffelaer"
waar je nog de traditionele keuken van toen kunt proeven
geserveerd met stoemp & warme groenten.
Soep:
Tomatensoep : 6€
Uiensoep met geraspte gouda op meergranen beschuit : 8€
Voorgerechten:
Bord van de tuinman : 10€
Bordje paté met uienkonfituur & garnituur: 13€
Gerookte forelfilet op groentenbedje met balsamic van witte druiven: 16€
Hoofdgerechten:
* Varkensstoverij met biersaus : 22€
*Rundstong met tomatensaus : 23€
*Varkensschouder met pepersaus : 23€
*Hammetje met graanmosterdsaus : 24€
*Varkenswangetjes met rode wijnsaus: 24€
*Ruyffelpotje ( konijn op grootmoeders wijze in een spek en biersaus): 24€
*Piephaantje met kriekbiersaus : 24€
* Zwart Koolvishaasje op kruidig groentenbedje : 25€
* Zwart Koolvishaasje badend in een licht getomateerd witte wijn sausje: 26€
Groentenstoofschotel : 18€
(*al deze gerechten zijn geserveerd met warme groenten & stoemp)
Kindergerechten:
Balletjes in tomatensaus: 10€(klein)/15€(groot)
Spaghetti bolognese met geraspte kaas: 10€(klein)/14€(groot)
Desserts:
*Crème caramel : 6€
*Crème brûlée : 7€
*Chocolade mousse : 8€
*Warme appeltaart : 7€
*Warme appeltaart met ijs en slagroom: 8€
*Kinderijsje : 5€
*Coupe vanille : 7€
*Coupe brésiliènne : 8.5€
Menu's:
Menu Oud Yper
Tomatensoep
~~~
VarkensCarré met biersaus
~~~
Crème caramel
~~~
33 €
Menu ‘t Vlaemsch huys
Uiensoep met geraspte gouda op toast
~~~
Varkensschouder met pepersaus
~~~
Chocolade mousse met slagroom
~~~
36 €
Menu “het Platte Land”
Boerepaté met uienkonfituur& garnituur
~~~
Ruyffelpotje
( konijn in een biersaus met spek & rozijnen)
~~~
Crème Brûlée
~~~
44 €
Menu Verdronken Weide
Gerookte forelfilet op groentenbedje met balsamic van witte druiven
~~~
Zwart Koolvishaasje badend in een licht getomateerd witte wijn sausje
~~~
Crème Brûlée
~~~
47 €
Suggestie
~~~
~~~
~~~